Què és el FEPV?

Davant la necessitat de crear un bloc estudiantil fort que intente frenar els atacs a l'educació pública i tenint en compte la similitud de les propostes estudiantils des de les diverses organitzacions, el Front d'Estudiants del País Valencià (FEPV) planteja la creació d'una estructura organitzativa àmplia, on diferents sindicats estudiantils puguem desenvolupar un treball unitari i conjunt, treball basat en l'oposició a les retallades i als atacs neoliberals a l'educació pública, així com una lluita activa en el si de l'estudiantat per una educació pública, laica, democràtica, científica, igualitària, gratuïta i de qualitat.
Per garantir la possibilitat d'adhesió de nous companys en un futur i la cohesió dels integrants, pot ser positiva la creació d'una associació estudiantil, on els sindicats o associacions membres assumeixin un programa de mínims en comú. Aquests punts mínims són:

  • Denúncia pública de les polítiques neoliberals i antisocials inherents del capitalisme i en conseqüència, defensa del sector públic en general, i de l'educació pública en particular, mostrant-nos en contra dels processos de mercantilització que puga sofrir l'educació en qualsevol dels seus àmbits.
  • Suport a la lluita sindical pels drets dels treballadors, fomentant la coordinació entre estudiants, pares, professorat i treballadors en general dels nostres centres d'estudi, participant així en plataformes i espais en defensa de l'educació pública.
  • Defensa dels drets de tots els estudiants, sense importar la raça, el gènere o les preferències sexuals de cada individu, procedència o lloc de naixement, creença o no en una religió i ideologia ja que la lluita per l'educació ha de ser popular i antifeixista.
  • Denúncia del sistema de representació estamental en l'educació pública i defensa de la democràcia participativa en la mateixa.
  • Defensa d'una educació laica i científica. Deu considerar-se que la religió no ha de ser totalment eliminada, sinó donar l'oportunitat d'estudiar totes les religions, sempre des d'un àmbit filosòfic i antropològic. D'aquesta forma, solament es suprimiria la religió catòlica explícitament de la ESO, incloent aquest estudi antropològic en filosofia.
  • Defensa de la cultura, llengua i costums de cada poble, exigint que es fomente l'ús i l'aprenentatge de les llengües pròpies de cada territori.
  • Reivindicació d'una república que ens permeta superar l'actual règim oligàrquic i establir una política al servei de les classes populars.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada