dilluns, 6 de maig del 2013

Estudiants units i en lluita

Cada vegada son més patents els intents de les empreses i dels governs per privatitzar serveis fins ara públics com la sanitat o l’educació. Aquests intents permeten a les empreses privades expandir els seus mercats i adaptar la nostra educació a les seues necessitats, fent que el Govern es rente les mans donant peu a una mercantilització de l'escola pública i creant un sentiment elitista que va causant poc a poc la fragmentació de tot el sector educatiu.

El proper dia 9 de maig ha sigut convocada una vaga de tota la comunitat educativa per la Plataforma Estatal en Defensa de l'Ensenyament Públic. Des de l'Associació d'Estudiants de Secundària (AES) i el Front Estudiantil Unificat (FEU), hem decidit unir forces i treballar conjuntament per uns serveis públics i de qualitat. El nostre objectiu és manifestar la inconformitat de tot el sector educatiu davant la nova llei proposada pel Govern: la LOMQE.

Si ja el Pla Bolonya estigué encaminat a destruir el sistema universitari que teníem, enfocant-lo únicament com a ferramenta per crear mà d’obra, la LOMQE va un pas més enllà i dirigeix el seu punt de mira cap als instituts.

Des de l'Associació d'Estudiants de Secundària i el Front Estudiantil Unificat volem denunciar les següents reformes que suposaran un atac directe contra la nostra formació tant personal com acadèmica, incloses dins de la nova llei d’educació proposada pel Govern:

  • Les revàlides i proves adicionals que faran augmentar el fracàs escolar, reduint la capa de classe treballadora formada. 
  • La LOMQE colpeja les ja de per si escasses estructures democràtiques amb què compta l'educació preuniversitària, com el Consell Escolar, donant-li a les figures del director i dels gestors del Govern i de projectes empresarials un paper molt més gran.
  • L’establiment de rànquings de centres per rebre subvencions governamentals, que evidentment perjudicarà els centres públics i inclús els dividirà.
  • Conversió dels directors en gestors econòmics, encarregats de vetllar no per l’educació sinó per la redibilitat, i l’atorgació a aquest de poder total, eliminant autoritàriament la democràcia als centres.
  • Obligació de triar entre Universitat o Formació professional ja en 4t d’ESO.
  • Possibilitat de separació escolar per sexes i relegació dels idiomes cooficials a optatius.
  • Creació d’una “formació bàsica” de dos anys, menor que el graduat, que sols crearà mà d’obra barata.

Aquesta llei no és més que una nova expressió del capitalisme per crear nous mercats i mantindre els seus beneficis, en la línia del Pla Bolonya, l’Estratègia Universitat 2015 i la FP Dual. Des de l'AES i el FEU volem expressar la nostra solidaritat amb tots les i els treballadors que també patiran aquestes mesures,aplegant fins i tot a perdre el seu lloc de treball. Sols amb l’organització total de l’estudiantat es pot dur a terme una lluita unitària, contundent, sostinguda i combativa per evitar la LOMQE i per atacar directament el sistema que l’engendra.

Per això, fem una crida als estudiants, pares i mares, així com als treballadors del sector educatiu i a tota la classe obrera en general, per a que sumen forces el 9 de maig, perquè aquesta siga una jornada combativa i unitària.

ATUREM LA LOMQE; PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA , LAICA I DE QUALITAT! 9 DE MAIG; BUIDEM LES AULES, PLENEM ELS CARRERS


    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada